Med fire under par, 69, på den avsluttende runden i Vic Open i Australia avanserte Tonje Daffinrud til -9 og delt sjetteplass.

Vestfold-spillerens innsats europatour-premieren endte så desidert på den positive siden av karriereskalaen.

Med fem birdier fra hull 2 til 15, bare forstyrret av en bogey på hull 7, føk 25-åringen fra Tønsberg sju plasseringer oppover resultatlisten siste dag i den australske delstaten Victoria.

Sammenlagtresulatet -9, etter 70-74-70-69, var sju slag bak tetduoen Melissa Reid fra England og Sandra Gal fra Tyskland. Den engelske jenta tok sin sjette europatourseier da hun avgjorde med par på tredje omspillshull mot Gals bogey.

Første topp-10 på europatour

Før Vic Open hadde Tonje Daffinrud 13.-plass i Lalla Meryem Cup 2015 som beste europatour-plassering. Søndagens delte sjetteplass ble også karrierebeste inntektsmessig, og var verdt 92.000 kroner (10.290 euro).

Marianne Skarpnord avsluttet med fem over par, 78, og falt med det ti plasseringer til -1 og 31.-plass.

Ladies European Tour tar nå fem ukers turneringspause fram til World Ladies Championship i Kina 17. til 19. mars.

Se også: Resultat fra 13th Beach

Herreklassen i Vic Open ble vunnet med to slags margin av Dimitrios Papadatos på -16. Moss og Rygge-medlem, og Marianne Skarpnords forlovede, Richard Green endte på delt fjerdeplass med -13.

Runde 3: Andre 68-runde på rad for Skarpnord

Marianne Skarpnord leverte lørdag en blåkopi av fredagens runde med sju birdier iog to bogeyer i Vic Open i Australia. Også Tonje Daffinrud leverte en solid runde.

Med ytterligere fem slag vunnet mot europatour-banen spratt Moss og Rygge-spilleren opp 25 plasseringer til -6 og delt 21.-plass.

Der ligger hun tre slag fra topp-10, sju slag fra pallen og ni slag fra ledende Melissa Reid før søndagens avgjørelse.

Tonje Daffinrud følger ett slag bak Marianne på -5 og delt 27.-plass. Lørdag ble det fire birdier og én bogey på kortet til vestfoldingen.

Runde 2: Skarpnord slo tilbake

Marianne Skarpnord hadde en av dagens beste runder i LETs sesongpremiere Vic Open i Australia. Hun avanserte solid, mens Tonje Daffinrud falt over 20 plasseringer.

Med sju birdier og to bogeyer avanserte Marianne Skarpnord til trygg grunn i europatour-premieren. Med -1 totalt ligger hun på delt 46.-plass, ellve slag bak danske Nicole Broch Larsen i teten.

Selv om Tonje Daffinrud måtte ett slag over par fredag er hun imidlertid fortsatt best av de norske med -2 på delt 35.-plass etter to birdier og tre bogeyer.

Madelene Stavnar klarte seg bedre fredag enn under åpningsrunden torsdag. Kortet innehold fire hver av birdie og bogey, men med to slag i bagasjen ble det åtte slag mer enn cutgrensen.

Runde 1: Daffinrud tre under, Skarpnord og Stavnar svake

Bare Tonje Daffinrud innfridde blant de tre norske spillerne som var med å slå i gang LETs 2016-sesong i Vic Open i Australia.

I sin første europatour-opptreden for sesongen slo vestfoldspilleren til med tre birdier og resten par på 13th Beach Golf Links i delstaten Victoria.

Det plasserer 25-åring fra Tønsberg på delt 13.-plass, fem slag bak ledende (og evigunge) Laura Davies fra England, som har to slag å gå på til landsmann Holly Clyburn.

Marianne Skarpnord er på delt 98.-plass etter fire over par, 77, mens Madelene Stavnar brukte ti slag over par på sin runde. Det var etter én birdie, seks bogeyer og én hver av dobbel- og trippelbogey, som gir delt 140.-plass etter første dag.

Vic Open spilles parallellt for damer og herrer. I herreklassen leder David Branson på -8. Moss og Rygge-medlem Richard Green er på delt fjerdeplass, tre slag bak Branson,