Med tre over par, 74, hadde oslospilleren feltets svakeste runde søndag, og falt hele 43 plasseringer til delt 48.-plass i Rogers, Arkansas.

Søndagens problemer i Walmart NW Arkansas Championship kom tidlig. Etter sju hull var Suzann Pettersen fire over for dagen etter bogey på hullene 3, 4, 6 og 7.

Resten av scorerkoret inneholdt tre birdier samt en dobbelbogey for tre over for dagen, fem under for turneringen og delt 48.-plass.

Sun Yeon Ryu fra Sør-Korea vant med to slag på -18. Danske Nicole Broch-Larsen ble beste skandinav på delt åttendeplass med -11.

Se også: Resultater fra LPGA

Arkansas

Runde 2: Fem under par 66

En feilfri dag med fem birdier og 13 par sendte oslospilleren hele 14 plasseringer oppover resultalisten. Hun er nok for lagt bak til å kunne vinne, men pallen er innen rekkevidde.

Med åtte under par er Suzann Pettersen tre slag fra andreplassen før siste runde av Walmart NW Arkansas Championship.

Men også hele slag bak den suverene lederen Sun Yeon Ryu fra Sør-Korea. Stacy Lewis fra USA og Moriya Jutanugarn fra Thailand deler andreplassen fem slag bak.

Tutta starter sin siste runde klokken 18.10 norsk tid søndag kveld.