I fjor skrev vi om Norges Golfforbunds pilotprosjekt i økologiske studier, hvor plante- og dyrelivet på norske golfbaner skulle synliggjøres. Les mer i egen sak fra tidligere.
Oppegård GK var én av deltagerne i prosjektet, som skulle gjennomføres av økologer fra det engelske selskapet STRI (Sports Turf Research Institute) i regi av Norges Golfforbund.
I to år har representanter fra STRI vært på jevnlige besøk på Oppgård GKs bane for å få kartlagt omfanget av dyre- og planteliv på banen.
Nå er rapporten på 70 sider klar, selve grunnlaget for arbeidet som skal gjøres i fremtiden.
Hva nå?
Nå er det å få laget en baneguide som gjelder. Deretter vil klubben gjennom regelmessige befaringer fra STRI følge opp de planer som nå er lagt for banen.
Morten Schjelle, daglig leder i Oppegård GK og banesjef Thomas Nicolaysen er stolte av at klubben arbeider aktivt med miljøprofilen omkring banen.
– Dette vil bedre golfklubbens omdømme i lokalmiljøet. Næringslivets krav til miljøbevisste samarbeidspartnere er også et godt argument for klubbens miljøsatsing, sier Schjelle.
Nå som mangfoldet på baneområdet er kartlagt, kan Nicolaysen si følgende om klubbens videre planer:
– Vi håper å ha baneguiden ferdig i løpet av juni. Her vil vi fortelle om lokalhistorien for banen og områdene rundt. Videre vil vi komme med litt allmenn info og naturligvis noe om golfklubben. Så vil vi omtale hvert enkelt hull – ikke bare rent golfmessig, men også hva som finnes av dyr og blomster der. Hvis det er noe spesielt lokalhistorisk knyttet til området for hullet, vil det også bli omtalt, forteller banesjefen.
Undersøkelsene som STRIs representanter har utført de siste par årene viser at det er et svært variert dyre- og planteliv på banens område. Blant annet er det oppdaget utallige fuglearter samt flere fiskeslag i bekken som renner gjennom området.
Lee Penrose i STRI kan bekrefte at det er mye som er bra på Oppegård, men også at det er mye arbeid som gjenstår.