Golfforbundet bekrefter at alle ansatte beholder jobben etter forrige ukes kuttnyhet, og offentliggjør kostnadskuttenes størrelse. Tidligere klubbleder fritar administrasjonen for ansvaret, men ikke for beslutningen om EM-kutt.
ngfs-sparepakke-p--1-million

MÅ KLARE SEG MED MINDRE: Norges Golfforbund skal kutte kostnader for 1 million kroner, blant annet ved å ikke sende norske spillere til lag-EM.

ngfs-sparepakke-p--1-million

FORSTÅR SKUFFELSEN: Kommunikasjonsansvarlig Tom Gundersen har forståelse for at spillerne er skuffet, men forsvarer svgjørelsen om at Norge ikke skal delta i lag-EM.

ngfs-sparepakke-p--1-million

TINGETS OG STYRETS ANSVAR: Åge Wedøe, styredmedlem i Østfold Idrettskrets, og tidligere leder i Mørk GK, fritar langt på vei administrasjonen i NGF for ansvaret, men ikke for prioriteringen, av kostnadskuttene.

— Har du opplevd sterke reaksjoner etter at det ble kjent at dere ikke skal sende nordmenn til lag-EM, Tom Gundersen?

Som kommunikasjonsansvarlig i NGF er Gundersen utpekt til å svare på spørsmål om den varslede innsparingen i forbundet.

— Nei, vi har ikke opplevd sterke reaksjoner. Men de som avgjørelsen (om å droppe lag-EM, red.anm.) går ut over er naturlig nok skuffet, svarer Tom Gundersen.

Kostbare turneringer

Totalt skal Norges Golfforbund spare 1 million kroner på driften. Det grunnet fortsatt fall i medlemsinntektene og lavere sponsorinntekter enn forventet.

— Men kan det være riktig å kutte ved å ikke sende nordmenn til en så viktig turnering som lag-EM?

— Vi har et ansvar for å forvalte de midlene som er tilgjengelig, og har valgt å opptre ansvarlig. Vi velger å være føre var, sier Gundersen.

— Vi har så langt det er mulig forsøkt å ikke kutte i aktivitetene. Men når vi først har måtte kutte, har vi kuttet der det smerter minst.

Gundersen forteller at lag-EM ble valgt fordi det er svært kostbare turneringer å delta i:

— Det koster oss et sted mellom 200.000 og 300.000 kroner å delta. Husk at vi snakker om fly og hotell samt øvrige oppholdsutgifter for seks spillere og to kapteiner i ni dager.

— I herrenes tilfelle er det ikke en gang snakk om deltakelse i selve lag-EM, men om kvalifiseringsturering til neste års lag-EM, poengterer Gundersen.

— På NGFs nettside sier dere at aktuelle spillere for EM-laget vil få et annet sportslig tilbud i stedet.

— Ja, vi vil arrangere en samling. Blant annet vil vi der fokusere på overgangen fra amatør til profesjonell.

Alle ansatte beholder jobben

Gundersen forteller at ingen i golfforbundets administrasjon kommer til å miste jobben som følge av sparepakken.

— Vi har valgt å ikke kutte i stillinger. Det har vi gjort allerede, blant annet ved å ikke erstatte naturlig avgang.

Som eksempler på hvilke stillinger som ikke er erstattet, nevner Gundersen markedsansvarlig og klubbutviklere.

— Hva går da resten av millionkuttet ut på?
— Jeg kan ikke gå helt ned på detaljnivå … men det kan dreie seg om alt fra antall parkeringsplasser (ved forbundskontorene på Ullevål, red.anm.) til etterutdanning og kurs, avslutter Tom Gundersen.

Ikke imponert

Styremedlem i Østfold Idrettskrets, og leder i Mørk GK fram til i vår, Åge Wedøe, er blant dem som er kritisk til hvordan Golfforbundet takler inntektssvikten.

— På siste golfting ble det presentert et regnskap med 2,9 millioner i minus grunnet synkende medlemstall og lavere markedsinntekter enn budsjettert. En trend som hadde pågått over flere år. Da skulle en tro at det var lett å innse hvilke presserende oppgaver en burde fokusere på, kommenterte Wedøe på Golferens Facebook-side lørdag 14. juni.

— Står du ved denne uttalelsen, Åge Wedøe?
— Ja. Men vil bare føye til burde være lett for alle å innse oppgavene det må fokuseres på, svarer Wedøe.

Wedøe påpeker at verken golftinget eller forbundsledelsen kan beslutte at de dårlige tidene er over, og budsjettere med omgående bedring både i markedsinntekter og medlemstall.

— Når man ser hvor lenge den negative trenden har pågått, så vil det være å tro på julenissen. Når trenden viser seg fortsatt synkende, og resultatet er at en ikke har råd til sentrale idrettslige satsinger for de mest seriøst satsende amatørene våre, så er det et tragisk resultat.

— En må aldri la idrettsutøverne svi for ledelsens personlige drømmer og ambisjoner, fortsetter Wedøe. Med adresse til Golftingets millionbevilgning til utredelse av søknad om norsk Solheim Cup i 2019.

— Og for å gjøre det helt klart: Ikke skyld på administrasjonen i dette tilfellet. Denne misæren er det styret og vi golfklubbene som møtte på Tinget som må ta ansvaret for, avslutter Åge Wedøe.

Les også: Om kostnadskuttene på NGFs nettside

Er du enig i golfforbundets prioritering? Bruk kommentarfeltet under eller si din mening på Golferen.no sin Facebook-side.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.