Får golfen det samme fenomenet med footgolf som alpinidretten fikk med snowboard? Det mener Peder Mørk, som åpnet sin footgolfbane på midsizebanen til Mørk Golf i Spydeberg søndag.
et-titall-footgolfbaner--pnet---

GREEN UTENFOR FAIRWAY: I footgolf spiller man den samme fairwayen som i vanlig golf, men til en green som er klippet til fairwayhøyde i roughen, og har et hull med 53 centimeter diameter. Her er det den tidligere Vålerenga-spilleren Erik Foss som har levert et bra innspill på Mørk.

et-titall-footgolfbaner--pnet---

OFFISIELL ÅPNING: Kommuner, skoler og idrettslag applauderer footgolf. Her Spydebergs ordfører Knut Espeland med den offisielle åpningen av Mørks footgolfbane.

et-titall-footgolfbaner--pnet---

BESKJEDEN INVESTERING: Peder Mørk (t.v.) har investert 24.000 kroner i footgolfbanen. Og kan regne med å tjene inn inveseringen flere ganger allerede i år.

— Footgolf er noe alle kan gjøre uansett hva de har drevet med før. Jeg sammenligner dette litt med da snowboard inntok alpinbakkene: Det var stor skepsis. Men se i dag; hva hadde alpinanleggene vært uten snowboard? sier Peder Mørk til Golferen.no

Mørk Golf åpnet sin footballgolfbane søndag med ordførere og gjester fra egen kommune og nabokommunene. Banen er lagt inn på Mørks nihullsbane.

— Den har en meget spennende og god layout. Den er forholdsvis flat, veldig grei å spille, og ikke minst premierer den godt spill, skryter Mørk.

Et titall footgolfbaner

Hittil har golfbaner som Ringerike, Losby, Ski, Østmarka, Skjeberg, Gamle Fredrikstad, Lommedalen og Halden åpnet footgolfbaner.

Footgolf spilles på den samme banen som vanlig golf, gjerne fra samme utslagssted og på samme fairway. Men til en egen green, som legges i roughen, og som har en hulldiameter på 53 centimeter.

— Vi forsøkte med roughhøyde på footgolf-greenene, men det ble for høyt, og vi har klippet dem ned til fairwayhøyde, forteller Mørk.

— For oss her på Mørk er dette et tilbud til alle, og vi ser det som et lavterskeltilbud samtidig som det også er et kvalitetstilbud.

Mørk mener footgolf er et tilbud til hele samfunnet. Et tilbud som får flere mennesker ut i det fri, mer aktivitet og bedre folkehelse.

På klubbens nihullsbane

Mørk har bygget sin footgolfbane på nihullsbanen, den såkalte midsizebanen. Hullene er fra 85 til 230 meter, og banen har tre par-3-hull, fire par-4 og to par-5.

Greenfee er 200 kroner dagen for voksne, halvparten for juniorer, og footgolfgruppene spiller innimellom de vanlige golfgruppene. I alle fall inntil videre.

Investeringene på Mørk er på beskjedne 24.000 kroner, noe som er omtrent på snittet for andre anlegg.

Losby åpnet sin footgolf-bane i fjor, og daglig leder Per Kristoffersen forteller at det der ble investert rundt 30.000 kroner, mens greenfee-inntektene passerte 100.000 kroner.

— Vi har fått utrolig mye blest ut av footgolfen. Det gir mer aktivitet på nihullsbanen, en lavere terskel til golf, og er et funn når det gjelder å komme i kontakt med skolene, forteller Kristoffersen.

Det samme inntrykket sitter Peder Mørk igjen med, og melder om stor interesse både fra kommuneadministrasjon og fra idrettslag og skoler i Spydeberg og nabokommunene Hobøl og Våler.

Noe som bekreftes av kultursjef Grete Skjeldbred i Spydeberg etter endt runde på Mørk footgolf:
— Dette er utrolig moro og givende selv for meg som aldri har spilt verken golf eller fotball. Dette må vi få med mange på!

Se også:
Mørk Golf hjemmeside
Footgolf Norway Facebook-side

Har du prøvd footgolf? Eller kunne du tenke deg å prøve? Bruk kommentarfeltet under, si din mening på Golferen.no sin facebookside eller delta i diskusjonen hos vår samarbeidspartner Golfsnakk.no.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.