Caroline Westrup fra Bærum GK har begynt å forberede et skifte av statsborgerskap. Hun kan bli norsk fra 1. januar 2015, forteller hun til Golferen.no.
westrup-har-begynt-forberedelsene-til---bli-norsk

SKIFTER STARSBORGERSKAP: Caroline Westrup har begynt forberedelsene til å skifte statsborgerskap, og kan bli norsk fra 1. januar 2015 om hun vil.

westrup-har-begynt-forberedelsene-til---bli-norsk

SER MOT RIO: Dersom Caroline Westrup skifter starsborgerskap og blir en del av det norske landslaget, har det mye å gjøre med forbundets satsing framover.
westrup-har-begynt-forberedelsene-til---bli-norsk

LIKER Å GI NOE TILBAKE: Caroline Westrup er oppttat av å kunne gi noe tilbake til klubben sin. Her skal hun ut på treningsrunde med to av juniorene: 17 år gamle Frederik Willer (hcp 4,3) og 16 år gamle Emily Laws (hcp 4,7).

westrup-har-begynt-forberedelsene-til---bli-norsk


Vi møter Caroline Westrup over et smørbrød og en kopp kaffe en nydelig høstdag på Bærum Golfklubb. Hun er hjemme fra USA en tur, og etter den lette lunsjen skal hun spille en runde med to av klubbens juniorer.

Westrup har bodd i USA i sju år. Hun er vokst opp i, og representerer, Bærum, men er fortsatt svensk statsborger. I alle fall et drøyt år til.

— Jeg kan skifte statsborgerskap 1. januar 2015. Men om jeg faktisk gjør det, avhenger av hva golfforbundet kan tilby, sier hun.

Møter NGF i desember

Det er forbundets satsing fram mot Rio 2016 Westrup har i tankene når det gjelder hva Golfforbundet kan tilby.

Men hun vet at ressursene er mindre enn i Sverige, der det svenske forbundet gjerne leier et hus spillerne bor i, og har med egen kokk, til europaturneringene.

— Jeg skal ha et møte med golfforbundet til jul. Jeg vil veldig gjerne høre mer om OL-satsingen. Det er en viktig bit dersom jeg skal bli en del av det norske landslaget.

Norsk? Eller svensk?

Westrup er født i Kristianstad i Sverige, men flyttet til Bærum som tiåring da far Charlie var norsk landslagssjef.

Selv om hun så vidt hadde begynt med golf, var det i Bærum GK at hun utviklet spillet og ble en dyktig junior.

Etter fem-seks år gikk turen tilbake til Sverige og golfgymnas i Perstorp i Skåne. Da spilte hun seg til plass i Junior Solheim Cup og på det svenske landslaget, og kan skilte med å være både europa- og verdensmester.

Fra Perstorp gikk turen til USA og collegegolf i Tallahassee i Florida, der Westrup hadde en strålende karriere med flere seiere og førsteplass på collegerankingen.

Etter overgangen til proff ble Westrup rammet av en virussykdom, men er nå frisk og satser hardt på å spille seg inn på LPGA, enten gjennom Symetra-rankingen eller Q-School.

I juli var hun den eneste av tre norske som klarte cutten i U.S. Open, der hun endte på delt 59.-plass

Med en så pass variert oppvekst og ungdomstid, er det nærliggende å spørre hvor hun føler seg mest hjemme. I Norge eller i Sverige?

— Det er jo her i Bærum at den nærmeste familien bor, og i Sverige er jeg jo nesten aldri, kanskje én gang i året.

— Men spør du meg hvor hjemme er, blir kanskje svaret Tallahassee. Det er jo der jeg bor, det er der jeg har leiligheten og alle tingene mine.

— På den andre siden; veldig mye av meg er norsk. Om jeg for eksempel fører en samtale med en norsk spiller og en svensk spiller, da snakker jeg norsk …

Westrup får pluteselig en tankefull rynke mellom øynene …

— Eller kanskje det er omvendt? Hmmm … jo, det tror jeg det er, for det er jo lettere for nordmenn å forstå svensk enn omvendt. Jo, jeg snakker svensk da, smiler hun.

Vil gi noe tilbake

Det første steget mot å eventuelt bli norsk statsborger og representere Norge tok Westrup i vinter, da hun meldte overgang fra sin svenske klubb til Bærum GK.

Les også: Caroline Westrup tilbake til Bærum GK

— Jeg er en som liker å kunne gi noe tilbake til de som støtter meg. Og jeg har mye å takke Bærum GK for, poengterer hun.

— Derfor liker jeg å være tilstede her på klubben når jeg er hjemme, hjelpe til med juniorene, og kanskje være en inspirasjon for dem …

— Men det er også viktig for meg at jeg er født svensk. Det vil jeg alltid ha med meg, også om jeg skulle bli norsk. Og nå har jeg i alle fall startet den prosessen som skal til for å bli det!

Se også: Caroline Westrup hjemmeside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.