I løpet av vinteren er 2500 kubikkmeter tømmer hugget langs fairwayene til Tyrifjord Golfklubb.
Dette har gitt golfbanen enda mer nærkontakt med innsjøen Tyrifjorden, som nå er synlig fra så godt som alle hullene.
Om noen av leserne ikke skulle være skogbrukkyndige, så kan vi opplyse at 2500 kubikk tømmer gir en stabel som er omtrent 100 meter lang og fem meter høy.
Om du vil se med egne øyne, finner du stabelen til høyre for fairwayen til hull 16.
— Arbeidet er gjort i samarbeid med skogeierforeningen og grunneieren, som vi for øvrig har et fantastisk godt samarbeid med, skryter daglig leder Derek Crawford.
Viktig å segmentere
— En golfklubb er noe langt mer enn en parkeringsplass, et klubbhus og mange hundre mål med gress, oppsummerer Crawford sin kongstanke nummer én når det gjelder klubbdrift.
— Hvert medlem har sine helt egne grunner for å komme til golfbanen. Det må vi ta hensyn til i når det gjelder tilbudene til medlemmene.
— Noen kommer hit fordi de syntes det er koselig å spise nistepakken i vannkanten, andre fordi de liker sekretæren vår … ja, kanskje noen kommer hit fordi jeg sier det er helt greit å bruke lang putter her, flirer Crawford.
Alltid bevegelse i medlemsmassen
Hittil i år har Tyrifjord Golfklubb fått 140 nye medlemmer. Dette tar både Crawford og administrativ leder Bente Skarsgård som tegn på at segmentering fungerer.
— Vi har konkurransetilbud tilpasset alle typer medlemmer. Fra de mindre erfarne til de som ønsker å spille slagspill eller kvalifisere seg til klubblaget.
— Og tilbudet må være godt både når det gjelder bane og klubb, mener Crawford.
Banen bedre for hvert år
Derek Crawford har selv vært tourspiller, og vet hva som kreves av en god bane. Hans caddie gjennom tolv år, Lucky fra Durban, er greenkeeperassistent.
— Lucky går fortsatt caddie på Sunshine Tour når vi har vinter her, og han vet hvordan en bunker skal være.
— Mens vår headgreenkeeper, Ian Ross fra Glasgow, har erfaring fra blant annet Miklagard og Kingsbarns, skryter Crawford om to blant sin åtte mann store greenkeeperstab.
Vakkert, vakkert, vakkert
De 2500 kubikkmeterne tømmer som er tatt ut merkes allerede fra man starter. Alt er mer åpent, gir mer utsikt, og ikke minst mer lys.
At mer lys gir bedre gressvekst er ingen hemmelighet, og på Tyrifjord har flere av greenene fått markert sterkere gress.
Vi vet ikke om greenene her noen gang blir som det Miklagard kan by på når de er som best.
Men de er likevel gode. Og byr på naturopplevelser få andre golfbaner kan matche.
Om noen favoritthull skal velges ut, kommer man neppe utenom det 123 meter lange hull 5, der greenen stikker ut i vannet, som du har mellom utslaget og hullet hele veien.
Mens hull 15 (364 meter) kanskje er det vakreste par-4-hullet, og hull 16 (431 meter) det vakreste par-5-hullet.
På den andre siden, smaken er som baken: Forskjellig. Så bruk feltet under eller si din mening på vår Facebook-side.
TRYKK PÅ BILDENE FOR Å SE STØRRE VERSJONER.
Se også: Tyrifjord GK hjemmeside