Miguel Angel Jiménez tok sitt første åpne spanske mesterskap på PGA Golf Catalunya i mai. I november knuses drømmer for de fleste her, mens håp innfris for noen få i Q-School-finalen. Vi tok turen til Katalonia.
bli-med-oss-i-proffenes-fotspor

SIGNATURHULLET: Hull 13 på Stadium Course er hullet de fleste husker best fra et besøk på PGA Golf Catalunya. Det måler 363 meter med et tøft innspill over vann.

bli-med-oss-i-proffenes-fotspor

I SKOGSTERRENG: Det er trangt mange steder på de to PGA Golf Catalunya-banene. Og her betyr ball i roughen nesten alltid trøbbel.
bli-med-oss-i-proffenes-fotspor

IMPONERENDE TRENINGSOMRÅDER: 2000 kvadratmeter treningsgreen med fem områder med forskjellige sorter greengrees, omkranset av treningsbunkere med fem sorter sand, utgjorde høydepunktet for vår egen golf på PGA Golf Catalunya.

bli-med-oss-i-proffenes-fotspor

NØYDE SEG MED Å SE PÅ: PGA Catalunya Resorts PR-konsulent, Manuela Whittaker, er stolt over resorten og banene. — Men de er tøffe, forsikrer hun, og nøyer seg med å være guide og ikke selv spille .

— Det er to veldig fine golfbaner, sier Espen Kofstad om PGA Golf de Catalunyas Stadium Course og Tour Course.

Losby-spilleren har spilt Q-School-finalene her tre ganger, og til tross for at han to ganger har misset europatourkortet med ett slag, og én gang med to slag, liker han altså banene.

— Ja, bevares, det gjør jeg, flirer han.

— Stadium Course er den beste av de to, den krever hele veien rundt. Det er små landingsområder på greenene, og du må treffe riktig seksjon for å ha en sjanse til å sette putten.

Mens det å bomme på fairwayen på utslagene er å sammenligne med den sikre katastrofe, i følge Norges høyest rangerte, mannlige golfspiller.

Kupert, men svært spillbar

Tour-banen er en mindre og kortere bane enn fetteren, og med åpning i 2005 også seks år yngre. Begge banene brukes i Q-School-uken, og framfor alt er Tour Course mer kupert.

— Men kuperingen gir seg stort sett uttrykk i høyt beliggende utslag og greener.

— Mens de fleste innslagene slås fra flatt underlag. Så på denne banen er det nok par-3-hullene som er de tøffeste, mener Kofstad.

Legg til ti slag på handicappen

Med proffens kommentarer, synspunkter og anbefalinger vel lagret i toppetasjen, setter vi oss på flyet til Barcelona, kjører til Girona, og begir oss til området ved første tee.

Vi har avtalt å møte anleggets PR-representant, Manuela Whittaker, og spille de to banene med henne. Trodde vi. Men nei da. Hun er iført golftøy. Men har ingen golfkøller.

— Nei, disse banene er nok for tøffe for meg, forklarer den golfspillende PR-eksperten med et smil. Og det var nok da vi burde ha skjønt tegningen; banene er brutale, rett og slett.

Likevel scrambler vi oss til paråpning på hull 1 og setter en birdieputt midt i koppen på hull 2 på Tour Course. Som skulle vise seg å bli eneste gangen vi så et rødt tall i løpet av de to rundene.

For oss vanlige hackere er både Tour Course og Stadium Course baner der vi framfor å tenke på totalt antall slag heller bør telle poeng. Og slå oss til ro med at det ikke nødvendigvis blir en fest å telle opp etterpå.

I alle fall ikke ved første besøk, disse banene krever både kjennskap til terrenget og kunnskap om golf. Mestrer du det, belønnes du imidlertid med flotte golfopplevelser.

For oss som er over den første ungdom utgjør de rundt 600 meterne i forskjell på lengde mellom Tour Course og Stadium Course at det nok er fra førstnevnte vi sitter igjen de beste golfminnene etterpå.

Førsteklasses treningsområder

Dersom å spille de to banene ikke gjør deg til en bedre golfspiller, så vit at arrangøren av de seks siste Q-School-finalene og tre Spanish Open rett og slett har suverene treningsområder.

Ikke minst lot vi oss imponere av den 2000 kvadratmeter store treningsgreenen med fem forskjellige typer greengress, omkranset av bunkere med fem forskjellige typer sand; Vulkansk, Pebble Beach, Augusta, St. Andrews og sanden på Stadium Course.

Etter runden, eller en dag på treningsområdet, kan du trene mer på treningssenteret i sportsklubben før avslapping på rommet, og kanskje et måltid i klubbhuset.

Eller gjøre som vi gjorde den siste kvelden: Ta den korte kjøreturen inn til Girona. Hovedstaden i provinsen er gjennomskåret av en nydelig elv, og har en gamleby med et berømt jødisk kvarter samt restauranter som gir deg himmelsk tilfredshet.

Vel tilbake i golfresortens leilighet gir ettersmakene og minnene fra Restaurant NU oss en avsindig lyst til å kunne oppsøke Gironas restauranter igjen.

For noen resulterer en slik tilstand i et ønske om å kjøpe seg en leilighet eller et hus på anlegget, som år etter år kan skilte med Spanias høyest rangerte golfbaner.

Selv lar vi det bli med ønsket, for golfferdighetene strekker dessverre ikke til for noen gang å kunne fylle golfproffenes sko.

Vi får nøye oss med å følge i deres fotspor. Det gjør vi derimot veldig gjerne igjen …

Hjemmesider:
PGA Catalunya Resort
Restaurant NU

Fly til Barcelona med SAS eller Norwegian, lei deretter en bil eller ta toget til Girona (ca. 100 km).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.