Hensikten med de nye handicapreglene er å gi en likere måte å beregne amatørspillernes nivå i de ulike regionene verden over.
Utdanningen og opplæringen i det nye handicapsystemet har allerede startet i Singapore, Storbritannia og Irland, Sør-Afrika, Japan, Argentina, Brasil, Kontinental-Europa, Canada, Karibia og USA, forteller det australske golfforbundet på sitt nettsted Golf Australia.
Det meldes om god fremdrift i prosjektet. Blant annet med å utvikle felles opplæringsmateriell, finpuss av de nye reglene, utgivelse av tekniske spesifikasjoner samt videreføring av tester.
Det arbeides mye med å oppdatere lokal programvare for å gjøre systemene operative med de nye reglene for handicapjustering fra dag én.
Ulikt starttidspunkt for de nye handicapreglene
Mens mange land vil være klare til å ta i bruk WHS tidlig i 2020, forventes det at noen land vil trenge mer tid, forteller, R & A-sjef, Martin Slumbers:
— Det er mange områder det er viktig å modernisere for å gjøre golf mer attraktiv for dem som vurdere å ta opp sporten. Og handicap er klart ett av dem. World Handicap System er et stort, nytt initiativ for sporten, og som vil gi et klarere og mer konsekvent handicap-system for golfere over hele verden.
Mike Davis, administrerende direktør i USGA, mener World Handicap System er et godt eksempel på hvordan forbundene skal få flere til å velge golf:
— Golfere over hele verden vil kunne konkurrere mot hverandre, og måle seg mot hverandre, på like vilkår. Etter å ha jobbet med Course Rating-systemet med nasjonale forbund verden over de siste 30 årene, og nå World Handicap System, vil denne felles innsatsen være til nytte for alle innen golf.
Tre hovedmål
Utviklingen av WHS har hele tiden fokusert på tre hovedmål: Å få så mange golfere som mulig til å etablere en offisiell handicap, å gjøre det enklere for spillere på forskjellig nivå, kjønn og nasjonalitet å få tildelt handicap i verden samt gi et riktig bilde av forventet score, altså tildelte slag, under normale forhold på enhver bane.
Systemet har blitt utarbeidet i et omfattende samarbeid mellom med de seks eksisterende handicap-systemene: Golf Australia, Council of National Golf Unions (CONGU) i Storbritannia og Irland, European Golf Association (EGA), South African Golf Association (SAGA), det argentinske golfforbundet (AAG) og det amerikanske forbundet, USGA.
Japan Golf Association og Golf Canada har også vært viktige bidragsytere i utviklingen av det nye systemet.
En undersøkelse blant 52.000 golfere i ulike regioner verden over viste at 76 prosent sa ja til de nye handicapreglene. Mens ytterligere 22 prosent sa at de var villige til å vurdere fordelene.
World Handicap System skal administreres av USGA og The R & A, med bidrag og støtte fra de øvrige handicap-myndighetene.