Etter US Open begynner selv de mest ihuga Tiger-fans å innse at vi aldri får den gamle Tiger tilbake, hevder Jan E. Espelid.
derfor-er-gamle-tiger-borte

Jan E. Espelid er ansvarlig redaktør av Golferen.no, og har vært en sentral golfskribent i 25 år.

Vi har fått tid på oss til å fordøye Tiger Woods avslutningsrunder på 73 og 75 slag i U.S. Open på Olympic Club i San Fransisco.

Turneringen endte i en delt 21.-plass. Og i enda flere spørsmål og analyser av hva som gikk galt etter det gode spillet de to første rundene.

Turneringen ble innledet med enorme forventninger til den tidligere så suverene verdenseneren etter hans seier to uker tidligere i Jack Nicklaus’ Memorial-turnering.

Imidlertid har andre tegn pekt i retning av at Tigers æra er over. Ikke i den forstand at svingen ikke er god nok til en seier i ny og ne. Men den dominerende Tiger vi kjente tidlig på 2000-tallet er nok borte for alltid.

Det finnes en hel del elementer som reduserer overraskelsen over at Tiger-æraen er over.

Som at skilsmissen fra Elin skal ha kostet både 4,5 milliarder kroner og, i følge Fox News, omsorgen for barna. Man trenger ikke være terapeut for å forstå at det er vanskelig for et menneske å gå upåvirket gjennom slikt.

Nedturen begynte imidlertid over ett år før den så omtalte kollisjonen med brannhydranten utenfor Tigers hjem etter Thanksgiving-middagen i 2009.

I 2008 hinket Tiger ut av U.S. Open, og den påfølgende kneoperasjonen kostet mer enn de fleste aner. Tiger var 32 år på det tidspunktet, og han fyller 37 år mot slutten av dette året.

Også idrettsmenn må forholde seg til fysikkens lover, og i løpet av rekonvalesensperioden etter operasjonen i 2008 har vi sett en betydelig aldringsprosess hos Tiger Woods.

Det er ikke uvanlig at aldringen hos idrettsmenn skjer veldig fort når den først begynner. Hva det skyldes, finnes det flere teorier om. Uten at det har noen betydning; aldringen kan ikke reverseres.

Samtidig stormer det fram europeiske, amerikanske og asiatiske spillere som er yngre og fysisk mer komplette. Det medfører at Tiger Woods anno 2012 har mistet den fysiske overlegenheten han en gang hadde.

I tiden framover bør vi derfor være glad for den Tiger vi har: Han er fortsatt, og kommer til å være det lenge, den største publikumsmagneten innen golf.

Tiger Woods kommer til å vinne igjen. Men han kommer aldri til å dominere, og kommer aldri til å bli verdensener igjen.

Har du synspunkter? Si din mening på Golferen.no sin facebookside eller diskusjonsforum på Golfsnakk.no.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.