Golf-Norge både håper og ønsker at den nye golfveksten i USA og Storbritannia også skal skylle inn over norske baner og golfklubber. Vi oppsummerer det viktigste som skjedde på Fornebu.
h-ydepunkter-fra-golfforum

RIKETS TILSTAND: Golfpresident Finn H. Andreassen oppildnet forsamlingen med hårete mål og blant annet en film der han selv hadde vært manusforfatter. TRYKK PÅ BILDENE FOR Å SE STØRRE VERSJONER

h-ydepunkter-fra-golfforum

SPILLEREN I FOKUS: Spillerutviklere Henrik Bjørnstad (t.v.) og Petter Hagström fremhevet viktigheten av å sette spillerne i fokus og drive aldersbestemt trening.
h-ydepunkter-fra-golfforum

GOLFHISTORIE.NO: Jens Engelstad (t.v.) og Arne Ramstad presenterte det nye nettstedet Golfhistorie.no, som er dedikert golfutviklingen i Norge. Her finnes mengder av underholdende og viktig historisk materiale om norsk golf.
h-ydepunkter-fra-golfforum

FIKK PRISER: Sandra Nordaas ble tildelt Årets juniorstipend for jenter mens Anders Engell ble Årets talent. Årets juniorstipend for gutter gikk til Andreas Halvorsen, som dessverre ikke rakk utdelingen på grunn av problemer med flyforbindelsen fra treningsleir i Spania.
h-ydepunkter-fra-golfforum

TJUVSTARTET MED HØSTSEMINAR: Dagen før Golfforum arrangerte Norsk Golfadministrasjonsforening høstseminar. Her er det den svenske GAF-sjefen som forteller om likheter og ulikheter mellom norsk og svensk golf.
h-ydepunkter-fra-golfforum

FIKK IDRETTENS HEDERSPRIS: Anna Dønnestad og Geir Ove Berg fikk Idrettens hederspris med diplom av golfpresident Finn H. Andreassen. Se egen sak.
h-ydepunkter-fra-golfforum

TIDSLINJEN: Golfhistorie.no gir en god og kronologisk presentasjon av golfutviklingen i Norge.

h-ydepunkter-fra-golfforum


Antall spilte golfrunder i USA og Storbritannia har vokst med henholdsvis 7,4 og 3,0 prosent i årets første ni måneder, fortalte golfpresident Finn H. Andreassen på Golfforum lørdag.

Med det slo golfpresidenten an tonen for Golf-Norges samlingspunkt 2012. Som mange kjenner til, arrangeres todagerskonferansen Golfforum i midten av hver tingperiode.

Golfpresidenten hadde flere offensive meldinger fra talerstolen i sitt innledningsforedrag om golfrikets tilstand: NGF har satt av 800.000 kroner til å få golf mer fram media i 2013.

— Mer synlighet i form av golf i media kan bidra til å stoppe frafallet blant golfspillerne. Det er også viktig for å synliggjøre profilene vi har når vi igjen skal hente inn penger til sponsorarbeid, sa presidenten.

Og understreket poenget ved å vise den nye filmen om norsk golf, som har sin viktigste målgruppe blant eksisterende og potensielle kommersielle samarbeidspartnere.

Filmen høstet spontan applaus, og ble så godt mottatt at den måtte vises for forsamlingen én gang til før sluttstrek ble satt for lørdagens faglige påfyll.

Filmen er fremragende redigert og produsert av Erik Øysæd, med ingen ringere enn golfpresident Finn H. Andreassen selv som manusforfatter.

— Konkurransen for å komme i media er tøff, så vi må være målrettede og strukturerte, sa manusforfatteren selv fra talerstolen på Quality Hotel Expo på Fornebu.

Golfpresidenten kunne også fortelle at det så absolutt er liv i de norske Solheim Cup-planene for 2019.

— Solheim Cup er blitt et hjertebarn for meg, avslørte Finn H. Andreassen.

Faglig inspirasjon og påfyll

Golfforum skal først og fremst være en matnyttig forestilling for norske golfklubber og den norske golfbransjen forøvrig.

Under sikker ledelse av konferansier Tom Erik Andersen, «golfbransjens Skavlan» i følge Finn H., fikk foredragsholderne presentere sine tanker og bli utspurt om dem etterpå.

Blant dem generalsekretær Tor Anders Hanssen, som brukte menneskeproppen som illustrasjon til forbundets nye sportslig plan, der spillerutvikling ble tildelt rollen som ryggrad.

Mens professor Jan Ove Tangen fra Høgskolen i Telemark presenterte resultatene fra den store medlemsundersøkelsen, der hele 26.000 golfere hadde svart på spørsmålene.

Ikke uventet kunne Tangen avsløre at den viktigste drivkraften for å spille golf var det sosiale ved å være sammen med venner.

Spillerutviklere Henrik Bjørnstad og Petter Hagström i NGF tok for seg hvor viktig det er med aldersbestemt trening. Banearkitekt Christian Lundin fokuserte på anleggstilpasning for å ta vare på golfpillerne.

Og at det behøves, kunne trenerutvikler Anders Thelberg underskrive på.

Forbundets egne tall viser nemlig at over 60 prosent, 72.000 golfere, er potensielle drop outs. De har over 26 i handicap, som regnes som den magiske mestringsgrensen for at folk vil fortsette som golfspillere.

Historisk begivenhet

Det mest underholdende innslaget på Golfforum stod den historiske faggruppen for.

Under ledelse av Jens Engelstad, og godt assistert av Arne Ramstad, ble Golfhistorie.no lansert på Golfforum.

Nettsiden er bygget opp langs en tidslinje som begynner før 1900 og forsetter inn i evigheten med morsomme og underholdende tidsbilder fra norsk golfhistorie.

Det mest sportslige innslaget stod Anders Engell fra Grønmo GK og Sandra Nordaas fra Drøbak GK for som henholdsvis Årets talent og Årets juniorstipend på spinnesiden, mens Andreas Halvorsen fra Larvik GK fikk tilsvarende stipend blant guttene.

Ove Kristian Skavnes fra Molde GK ble kåret til Årets ildsjel.

Sikre deg plass i Ryder Cup 2014

Blant nyhetene som vakte interesse i korridorene utenfor møtesalen merket vi oss årets turneringsnyhet: Challenge Series.

Det er en turneringsserie i flere klasser med første runde på Miklagard GK fredag 21. juni, som er dagen etter siste runde av Nordea Challenge. Den fortsetter på Losby GK mandag 12. august, dagen etter at Norwegian Challenge er avsluttet.

Mens den siste runden går på Hauger GK fredag 6. september, dagen etter at Ladies Norwegian Challenge spilles. Og sammenlagtvinneren kan altså belage seg på livets golfopplevelse som gjest under Ryder Cup på Gleneagles høsten 2014.

GAF-erne innledet

Golfforum tjuvstartet allerede fredag, da Norsk Golfadministrasjonsforening arrangerte høstseminar for 50 deltakere.

Som er sterke tall for en organisasjon med 70 medlemmer.

Med utenlandske foredragsholdere som Jerry Kilby fra den europeiske klubblederorganisasjonen, Bob Taylor fra Sports Turf Research Institute samt den svenske GAF-sjefen Torbjörn Johansson var det høyt nivå på det faglige.

Blant annet bet vi oss merke i den svenske GAF-sjefens tall, som viser at i Sverige er 50 prosent av spillerne over 50 år, og at spillere født i 1941 er den største årgangen.

Svenske golfklubber er også flinke til å få inn ungdommer. Men ungdommene er også de som forlater golfen raskest.

Tallene er ikke veldig forskjellige i Norge. Og nok en understrekning av at norsk golf ikke står uten utfordringer …

Les også: Idrettens hederspriser til Dønnestad og Berg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.