Ryktene begynte å gå allerede i april: Holtsmark er i fantastisk stand. Og det høyst kjærkomment etter noen år der gresskvaliteten har vært så som så.
— Holtsmark har aldri vært bedre, sier daglig leder Lars Hjorth.
— Og det var knallforhold allerede ved åpningen 21. april. Ja, det har vært en fantastisk start på sesongen, fortsetter han og smiler sitt bredeste glis.
Tette tepper av gras
Golferen.no kan ved selvsyn konstatere at Lars Hjorth ikke overdriver.
Dessverre har vi ikke tid til å spille alle 18 hullene. Men det er en stille dag midt i uken med lite trafikk, og vi tar med oss bagen rundt og spiller et tilfeldig utvalg hull etter hvor det er åpninger.
Vi begynner på hull 7, og tar med 8 og 9 i samme slengen. Forholdene er bare nydelige. Fairwayene er som tepper, greenene som fløyel.
Vi beveger oss over på fronten av banen, spiller hullene 1, 2 og 3 og suger også inn den nydelige utsikten over hull 4 fra utslagsstedet. Jo da, daglig leder har så absolutt sine ord i behold.
Flaks eller dyktighet?
— Det er 50 prosent dyktighet og 50 prosent flaks (med klimaet), medgir Lars Hjorth, og kaller opp headgreenkeeper Stål Bø over mobiltelelefonen:
— Du må komme en tur til terrassen og bli tatt bilde av!
Noen minutter senere kommer en grønn Gator greenkeperbil med åpent plan rullende over parkeringsplassen, og en smilende Stål Bø hopper ut.
Headgreenkeeperen er tydelig stolt over det han har å vise fram.
— Det handler om å ha de riktige menneskene, den riktige kunnskapen og ikke minst de riktige maskinene, sier han.
Bevisst overkapasitet
Bø avslører at anlegget har overkapasitet når det gjelder vedlikehold.
— Dermed har vi ressurser når det på kort varsel behøves ekstra innsats på golfbanen, fortsetter Bø.
For oss høres dette ut som en råflotthet en golfklubb ikke kan ta seg råd til.
— Nei, det har med driftsformen vår å gjøre, parerer Stål Bø.
— Vi har vedlikeholdsavtaler med 600 mål andre typer grøntareal, forklarer han, og ramser opp offentlige parker og idrettsanlegg samt nihullsbanen til Toppgolf i Bærum, Nordhaug GK.
— Og i tillegg har vi 350 egne mål med gressproduksjon. Til sammen gjør dette at vi både får utnyttet maskinparken maksimalt og har ekstra kapasitet til golfbanen når det er behov for det.
— Det Stål forteller er et godt eksempel på at vi driver bedriftsøkonomisk riktig, og vi er 100 prosent overbevist om at flerbruk er fremtiden, skyter Lars Hjorth inn.
— Det er etter hvert flere golfanlegg som tenker slik, det bedriftsmessige konseptet begynner å slå rot, fortsetter han.
For oss er det imidlertid golfspilleren som dominerer denne dagen. Og golferen gledes over at gresset på Holtsmark så avgjort har mer enn begynt å slå rot …