Førsterunden på Kingsbarns torsdag ødela for Espen Kofstad, og åtte under par fredag og lørdag var ikke nok. Likevel går han ut av Alfred Dunhill Links Championship med en positiv følelse.
kofstad-tar-med-seg-det-positive-

UT, MEN MED EN GANSKE GOD FØLELSE: Selv om Espen Kofstad måtte si takk for seg etter tre runder av Alfred Dunhill Links Championship, tar han likevel med seg mye positivt til de to siste turneringene.

kofstad-tar-med-seg-det-positive-

kofstad-tar-med-seg-det-positive-

Turnering: Alfred Dunhill Links Championship
Dato: 26. – 29. september
Bane: Old Course St. Andrews (par 72, 6855 meter), Kingsbarns Golf Links (par 72, 6539 meter) og Carnoustie (par 72, 6777 meter)
Premiepott: 30,0 millioner kroner, hvorav 5,0 millioner til vinneren
Tittelforsvarer: Branden Grace
Norsk deltaker: Espen Kofstad

kofstad-tar-med-seg-det-positive-


— Jeg spiller jo fint. Så det er bare å ta det med videre, sier Kofstad til Golferen.no etter lørdagens fire under par 68-runde på Carnoustie.

Videre betyr i første omgang Portugal Masters 10.-13. og Perth International 17.-20. oktober.

Det er de to gjenstående, ordinære turneringene på europatouren, og Kofstad må spille inn rundt 100.000 euro for å unngå å måtte ta turen til Q-School.

Fjerdeplass sikrer kortet

En fjerdeplass alene i turneringen på Algarve eller i Australia er verdt 100.000 euro. Det er også to åttendeplasser.

Fram til Portugal-turneringen skal Kofstad være hjemme i Oslo og trene og slappe av. Det ser han fram til.

— Jeg var hjemme én dag før Italia (i forrige uke), men ellers er det vel seks uker siden sist jeg var hjemme, sier han.

Uihlein leder

Lørdag hadde Kofstad hele sju birdier på vanskelige Carnoustie, mens tre birdier sørget for at det ble fire under for dagen.

strong>Med runder på 74 og to ganger 68 slag ble det delt 90.-plass på -6, tre slag bak cutgrensen.

David Howell fra England endte sju års seierstørke ved å overvinne amerikaneren Peter Uihlein på andre omspillshull etter at begge hadde endt 23 under par. Det var 38–åringens sjuende europtour–triumf.

Morten Ørum Madsen fra Danmark ble beste skandinav på delt tolvteplass med –18.

Se også: Resultater fra Dunhill Links Championship


Runde 2:
Bogeyfri og bunkerfri Kofstad-runde

Fredag hadde Espen Kofstad en bogeyfri runde i tredje turnering på rad. Da han heller ikke havnet i noen av Old Course’ 114 bunkere ble det solide fire under par, 68, for Losby spilleren.

Det ble fire birdier og resten par for Espen Kofstad fredag. De fire birdiene kom på banens første ni hull, Kofstads siste ni: Hullene 1, 3, 4 og 9..

Likevel er han ikke enig i at alt stemte på andrerunden av Alfred Dunhill Links Championship

— Nei, nei, det var ingen vind, så da er det jo lett. Men jeg er glad for at jeg holdt meg unna bunkerne, det er jo døden der, sier Kofstad til Golferen.no.

Vanskeligste banen gjenstår

Lørdag skal Kofstad spille Carnoustie, den tøffeste av de tre banene. Og vet at han må yte sitt maksimale for å få spille søndagens finalerunde.

Med -2 ligger 26-åringen på delt 108.-plass, fire slag bak den antatte cutgrensen.

— Jeg er jo bra med jernene, så det handler om å treffe fairwayene på utslagene. Treffe fairway, og så green (er det) som gjelder.

Engelskmannen Tom Lewis leder på -15, ett slag foran Joost Luiten, som vant sist europatouren spilte linksgolf: KLM Open for to uker siden.

Danske Søren Kjeldsen er beste skandinav på delt niendeplass med -12.


Runde 1:
Kofstad slet fra tee og fairway

Det ble to over par, 74, på Espen Kofstad i åpningsrunden av Alfred Dunhill Links Championship. Først og fremst takket være dårlige utslag og fairwayslag, forteller han.

— Det var litt av alt, svarer Kofstad når vi spør ham hvor det sviktet på torsdagens runde på Kingsbarns Golf Links.

— Banen er jo ikke tøff. Men jeg slo ballen dritt fra tee og fairway i dag.

Dermed ble det hele seks bogeyer, mens antallet birdier endte på fire. Med +2 ligger Kofstad på delt 139.-plass etter den første av de tre rundene før cutten settes.

Baner med distinkte forskjeller

Kofstad ankom St. Andrews på mandag, og rakk derfor å spille treningsrunde på hver av de tre banene. Men han vil ikke avsløre om han har noen favoritt.

— Jeg ble fortalt dette i går, fortsetter han:

Kingsbarns for the scenery. Carnoustie for the golf. St. Andrews for the history. Det passer godt, synes jeg.

Kofstad er også godt fornøyd med sin pro-am-partner, den svenske forretningsmannen Christer Lihammer.

Fredag står Old Course i St. Andrews for tur, og da er det bare å krysse fingrene for at 26-åringen har fått justert svingen slik at han treffer fairwayene på utslagene og greenene på innspillene …

Fem mann deler teten på -8.


Før turneringen:
Kofstads gyldne sjanse

Espen Kofstad har tre turneringer på seg for å bli blant de 110 beste som beholder europatourkortet for 2014. Han trenger rundt 100.000 euro til, og Dunhill-turneringen er den desidert største turneringen blant de tre.

Espen Kofstad ligger på 137.-plass på Race to Dubai-rankingen med 128.500 euro (1 million kroner). Han må sannsynligvis ende på 225—230.000 euro for å bli blant de 110 beste og sikre seg en sesong til på europatouren.

Alfred Dunhill Links Championship er en av de største ordinære turneringene på europatouren med fem millioner dollar, 30 millioner kroner, i premiepotten, og der sjuendeplassen er verdt 111.111 euro.

Og med det spillet Kofstad har vartet opp med de siste to månedene, er Dunhill-turneringen en gylden mulighet til å sikre seg en solid premiesjekk.

Tre klassiske linksbaner

Turneringen spilles på Carnoustie, Kingsbarns og St. Andrews Old Course i et pro-am format, hvor idrettsstjerner, skuespillere og næringslivsfolk pares med hver sin pro.

Turneringen spilles som to turneringer: Vanlig slaggolf i pro-delen og netto fourball for pro-am-lagene.

Etter én runde på hver av de tre linksbanene settes det en cut på de 60 beste og like for proene, og de 20 beste pro-am-lagene, som spiller finalerunden på Old Course i St. Andrews søndag.

168 proer, 168 amatører

Blant feltets 168 amatører finner vi stjerner som Hugh Grant, Andy Garcia, Johan Cruyff, Ruud Gullit, Franz Klammer, Sir Bobby Charlton, Huey Lewis og Tim Henman.

Kofstad er satt sammen med den svenske forretningsmannen Christer Lihammar, Bro Hof-medlem og grunnleggeren av Storesupport i 2000.

Alfred Dunhill Links Championship er en merkelig blanding av lek og alvor, der replikkene sitter løst deltakerne i mellom og med publikum.

Men selv om stemningen er løssluppen hviler det et alvor over det hele om å sikre levebrødet for spillere som Espen Kofstad. Han starter på Kingsbarns klokken 11.50 norsk tid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.