Når Nordic League-eliten slår ut på eccoturneringen Mørk Masters onsdag 30. juli lover baneeier Peder Mørk forhold i toppklassen.
Men det gjenstod litt arbeid, særlig på greenene, da Golferen.no inspiserte anlegget knappe to uker før turneringsstart.
— Men nå er det i det minste gode groforhold, det har vi ikke hatt tidligere i år, sier Peder Mørk, som regner med at vertikalskjæring og dressing ni dager før turneringsstart vil gjøre underverker for greenene.
Flotte fairwayer
På fairwayene er gressveksten stort sett tett og god, og de fleste steder ligger ballen fint til.
Imidlertid var det fortsatt noen vinterskader å se enkelte steder, så det er vel ikke utenkelig at Mørk Masters vil bli spilt med ballplassering.
For oss vanlige dødelige er imidlertid forholdene perfekte, og gjør sammen med den nydelige naturen Mørk til en fantastisk og behagelig opplevelse.
Smalt enkelte steder
Du får størst glede av Mørk om du enten spiller veldig rett eller har et avslappet og romslig ballbudsjett.
Det er svært trangt en del steder, spesielt på de første ni hullene. Ta derfor med nok baller, for roughen er ikke blant de vennligste.
Men har du først stilt inn siktet og innsett at du ikke er pro, og derfor bør spille konservativt her, så får du en fin opplevelse på Mørk Golfs mesterskapsbane.
Birdiefest
Når proffene inntar Mørk, har den 5512 meter lange banen lite å stå i mot med over de tre rundene.
I det første Mørk Masters for to år siden vant Kristoffer Broberg på -25, mens vestfoldingen Kenneth Svanums vinnerscore i fjor var ti slag lavere.
For golfere flest er det kanskje ikke så farlig at banen er kort. Slik presenteres for eksempel hull 7 på hjemmesiden: Et par-5-hull der de langtslående kan nå greenen på to slag. Vi andre får slå til vi er framme …
Tre baner
Hovedbanen åpnet de første ni hullene i 1995, mens alle 18 stod ferdige i 2000.
De siste, og nyeste, ni hullene er mer åpne enn de første, og gir flere anledninger til å ta fram driveren enn banens første halvdel.
I tillegg finnes sekshulls knøttebane og nihulls midsize-bane med par på 31. Sistnevnte er en fullverdig bane der ni hull fint gjøres unna på en times tid.
Peder Mørk forteller at stadig flere kommer med bobil eller campingvogn til anlegget, og blir opptil et par dager for å få med seg alt klubben har å by på av golfopplevelser.
— Stadig flere er svensker, og mange har hund med seg. Derfor er det lov å ta hund med på banen, forteller Mørk, og legger til at det både er gratis å campe og å benytte el-uttakene.
Norges beste treningsområder?
På Mørks hjemmeside står det et spørsmålstegn etter headingen Norges beste treningsområder.
De færreste ville imidlertid protestert dersom noen skulle finne på å fjerne spørsmålstegnet.
Treningsområdene er nemlig fantastiske. Og dette er ikke våre ord. Etter den første eccoturneringen i 2011 var proffene både overrasket over, og samstemte i, at treningsområdene var i toppklassen.
Blant dem som skrøt finner vi de nåværende europatourspillerne JB Hansen, Morten Ørum Madsen og Kristofer Broberg, som i skrivende stund ligger på 80.-, 79-. og 78.-plass i Race to Dubai.
Sistnevnte er dessuten kjent som den som trener mest, opptil ti timer per dag, fortalte han Golferen.no. Vi kan med andre ord gå ut fra at den godeste Broberg vet hva han snakker om …
Se også: Mørk Golf hjemmeside