Navnet Superhot 55 fikk den etter sin myke følelse, med en oppgitt kompresjon på 55, og dens evne til å fly både langt og forholdsvis rett takket være liten skru ved fulle slag.
Fikk du med deg denne? Callaway lanserer enda mykere golfballer
Gode testresultater for Superhot
Etter seks måneder er det imidlertid ikke til å underslå at det som på et tidspunkt hørtes ut som en vel svulstig uttalelse fra en produsent, faktisk har en del for seg. Og ikke bygger vi det på egne erfaringer. Eller rettere; ikke bare på egne erfaringer.
FOR TESTENE ER KNALLGODE: Responsen på Superhot 55 har vært usedvanlig god i pressen. Og enda bedre i forbrukertester, der ballen jevnt over har fått toppkarakterer som 5 av 5 mulige poeng og 100 prosent anbefaling. Den roses for å gå svært langt og rett med lavt spinntall. Det siste skyldes først og fremst skallet i kunststoffet surlyn. Og selv om Superhot langt fra er den billigste ballen på markedet, er den generelle oppfatningen at den oppfører seg supert og med en ganske fast følelse.
Dette passer godt med vår egen oppfatning. En stund kunne vi ikke fatte at ballen hadde 55-kompresjon når den føles så kompakt i tilslaget. Lavkompresjonsballer kjennes jo ofte litt gummiaktige når du slår til dem.
Svaret ligger i at det her er snakk om en tredelt ball. Golfballer med lav kompresjon består ofte av bare to deler: Skall og kjerne.
Superhot 55 har en tredelt oppbygging med en dobbeltkjerne og et mykt skall med de etterhvert godt innarbeidede sekskantende Hex Aerodynamic-gropene. Eller dimples, som vi etterhvert er blitt vant til å kalle slikt på norsk. Dette gir beder aerodynamikk samt gir skallet en mykhet som gjør at også vi som har lavere svinghastighet enn i glansdagene likevel klarer å komprimere ballen tilstrekkelig.
Følelsen på og rundt greenene er også forbausende god, selv om surlyn er et skall som ikke kan konkurrere i følelse med urethane, som blant annet brukes i Titleist ProV1.
Anbefalt utpris: Kr 329 per dusin
Les mer: Callaway hjemmeside