Atlungstad Golf i Hamar kunne legge fram et overskudd på 750.000 kroner i 2013. Halvparten av overskuddet kommer fra «utenomsportslig virksomhet».
utenomsportslighet-preger-atlungstad

SIGNATURHULLET: Hull 17 er så desidert Atlungstads signaturhull. Det er et par 4 på 316 meter med utslag over vann og greenen til venstre for treet på odden i bakgrunnen, der Skibladner er i ferd med å passere. TRYKK PÅ BILDENE FOR STØRRE VERSJONER.

utenomsportslighet-preger-atlungstad

NORGES LOCH LOMOND: Atlungstad fikk raskt tilnavnet «Norges Loch Lomond» etter åpningen i 2007. Her greenen på hull 15, et motiv som så definitivt gir assosiasjoner til den berømte parkbanen utenfor Glasgow.
utenomsportslighet-preger-atlungstad

FANTASTISK MILJØ: Atlungstad er kjent for å ha et godt klubbmiljø, der de 700 medlemmene viser en dugnadsånd de fleste golfklubber vil misunne dem.

utenomsportslighet-preger-atlungstad

SNUOERASJON: Klubbdirektør Pål-Jan Stokke og resten av ledelsen på Atlungstad har snudd millionunderskudd for få år siden til overskudd. Her har Stokke tatt med Marita Engzelius på en runde på Atlungstad-banen.

— Men legg merke til at jeg ikke sier «usportslig virksomhet», flirer klubbdirektør Pål-Jan Stokke som forklaring på hans utenomsportslig-begrep.

Atlungstad Golf tjener nemlig gode penger både på klubbreiser, i år blant annet til Mexico, samt utleie til arrangementer i Brennerikjelleren.

— De utenomsportslige aktivitetene utgjør omtrent halvparten av overskuddet vårt, fortsetter Stokke.

Gedigen snuoperasjon

Pål-Jan Stokke har vært administrerende direktør hos Atlungstad siden 2009, og har ledet anlegget gjennom en gedigen snuoperasjon.

Han forteller at det første året han var i jobben endte med 2 millioner i minus og det andre med et minus på 1,2 millioner.

Omslaget kom i 2012, med 120.000 kroner i pluss, som altså ble til et overskudd på 750.000 kroner for 2013. Med 700 medlemmer gir det et pluss på imponerende 1070 kroner per medlem.

Samhandling er nøkkelen

— Vi driver begge enhetene så sammen som mulig, sier Stokke om utfordringen med å drive golfklubben som idrettslag og baneselskapet som aksjeselskap.

— Vi fokuserer på trimming av driften, der kvaliteten på banen er det aller viktigste.

— Det har gitt oss gledelig og jevn vekst i greenfee, og det uten at vi har jobbet aktivt for det. Vi har nemlig vedtak på at vi er en medlemsbane, avslutter Pål-Jan Stokke

Alt pløyes tilbake

Hamar Arbeiderblad forteller at Atlungstad Golf pløyer alt overskudd tlibake i anlegget, som utvider tilbudet med ny puttinggreen og en korthullsbane.

Korthullsbanen blir bygget ved drivingrangen, og får seks hull med lengder fra 50 til 90 meter med kunstgressgreener.

Dette vil ikke bare utvide sesongen med to måneder, men også gi status som nærmiljøanlegg med Tippemidler fritt tilgjengelig.

Les også: Last ned HA-artikkelen (pdf)

Se også: Atlungstad hjemmeside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.