Verdens ledende kvinnelige golfspiller, Nelly Korda, har annonsert på sosiale medier at hun trekker seg fra de kommende BMW Ladies-begivenhetene i Korea og LPGA-turneringen i Malaysia på grunn av en mindre nakkeskade hun pådro seg under trening. Nyheten ble delt 14. oktober 2024.

I løpet av sesongåret har Korda vist imponerende prestasjoner, blant annet med fem påfølgende LPGA-seiere, inkludert en major-tittel. Hun tok sin sjette seier for sesongen under Mizuho Americas Open. Imidlertid møtte hun utfordringer med en skuffende første runde på 80 slag under US Women’s Open i slutten av mai, fulgt av tre påfølgende mislykkede turneringer.

Korda kom tilbake til formen under Solheim Cup, hvor hun fullføre med 3-0-1 i USAs overbevisende seier i Virginia. En uke senere tok hun en delt femteplass ved Kroger Queen City Championship. Det er blitt påpekt at Korda, til tross for hennes sterke spill, har vært utsatt for helseproblemer. I 2022 gjennomgikk hun en operasjon for å behandle en blodpropp i venstre arm, og i 2023 mistet hun flere turneringer på grunn av ryggsmerter. I juni 2024 trakk hun seg fra en hendelse etter et hundebitt.

Det er ennå ikke kjent når Korda planlegger å returnere til turneringsspill. LPGA returnerer til USA for tre ytterligere turneringer etter tre asiatiske turneringer de kommende ukene. Sesongavslutningen vil være CME Group Tour Championship.

Kilde: Golf.com

​Les hele saken på: Read More