Golfproffen Joel Dahmen ble straffet med fire slag under første runde av Shriners Children’s Open torsdag, på grunn av at han hadde 15 køller i bagen sin, noe som er over det tillatte maksimum på 14 køller ifølge golfreglene. Straffen snudde runden hans fra 1 over par til 5 over par, noe som resulterte i at han endte på 131. plass etter at første runde ble utsatt på grunn av mørket og forsinket fredag morgen på grunn av sterke vinder.

Selv om han ble straffet, tok Dahmen det hele med stor ydmykhet og eierskap til feilen, i stedet for å skyve skylden over på sin caddie, Geno Bonnalie. Han fortalte pressen etter runden at han ikke visste hvordan den ekstra 4-ijernet hadde havnet i bagen hans, men at det var hans ansvar.

Dahmen reflekterte over situasjonen og kalte den en lærdom. Som en spiller som har slitt med å beholde sin fulle PGA Tour status, kan denne straffen ikke ha kommet på et verre tidspunkt. Han trenger gode plasseringer i de resterende fem turneringene for å sikre sin plassering blant topp 125 og beholde sin status på PGA-touren. Etter spillets opphør, lå han an til å falle fire plasser til 128.

Dahmen vil ha mye å jobbe med i runde 2. DataGolf-projeksjoner viser at cut-linjen for Shriners ligger på minus 2, med over 60 prosent sjanse for å flytte til minus 3 eller 4 etter 2. runde.

KILDE: Golf.com

​Les hele saken på: Read More