Golfjournalisten Brandel Chamblee har kritisert TV-seertallene til LIV Golf på sosiale medier, og sa at touren befinner seg i “vitnebeskyttelsesprogrammet for sportsseerskap”, melder Golf.com. Kommentaren kom i respons til Sports Business Journal’s Josh Carpenter som rapporterte at CW Network-kringkastingen av LIVs sesongavsluttende individuelle mesterskap trakk 134.000 seere for lørdagens andre runde og 89.000 seere for søndagens siste runde.

Chamblee, en mangeårig Golf Channel-analytiker som også har jobbet på NBC-kringkastinger, har ofte kommentert den Saudi-støttede ligaen, som fullfører sin tredje sesong denne helgen. I et innlegg hevdet han at til tross for at LIV Golf har investert milliarder av dollar i golfstjerner, så klarer de ikke å tiltrekke seere. Chamblee la til at PGA-touren fortsatt opprettholder sin sterke kommersielle eiendom blant annet ved at den gir hundrevis av millioner til veldedighet.

Carpenter fra Sports Business Journal rapporterte også at Golf Channel-kringkastingen av PGA Tour’s Procore Championship trakk 69,000 seere for søndagens siste runde, mot 289,000 seere året før. Samtidig hadde LIV Golf mindre enn en tredjedel av de 286,000 seerne som så ligaens første event på CW, i Mexico i februar.

Det er ennå uklart hvem av de to organisasjonene, PGA Tour og LIV Golf, som vil komme ut på topp, men diskusjonene fortsetter. Rory McIlroy uttrykte denne uken optimisme vedrørende fremtidsutsiktene.

​Les hele saken på: Read More